Advokat Helena Olenmark Malmström vid Trägårdh Advokatbyrå har biträtt vid upprättande av helhetskoncept för kontraktsuppfödning av Gårdsfisk.

Gårdsfisk bedriver verksamhet som innebär att fisk föds upp på land i ett integrerat lant- och vattenbruk, vilket gör det möjligt att äta fisk utan att förstöra miljön.

Den första externa uppfödaren, Maltesholms Fisk AB som drivs av Niclas Palmstierna, är först ut att teckna avtal med Gårdsfisk och de första fiskarna uppfödda av Maltesholms Fisk beräknas nå julborden 2019. Läs mer om detta här.

Vi på Trägårdh tycker det är otroligt spännande att följa våra klienter i deras vardag och framgångar. Affärsjuridiken medför alltid intressanta frågeställningar som kräver stort engagemang och kreativitet från vår sida. För oss gäller det att känna våra klienter och att ha förmågan att anpassa juridiken till våra klienters önskemål och affärsidéer på ett sätt som ger dem de bästa förutsättningarna för att lyckas. 

“I detta fall har det varit särskilt spännande att ta fram en helt ny juridisk produkt i form av ett avtalspaket och ett koncept för hållbar, närproducerad kontraktsuppfödning av fisk på land, utan negativ påverkan på hav och marker, enligt Gårdsfisks visioner”, säger Helena Malmström.

Gårdsfisk har sedan 2013 producerats i en ladugård utanför Kristianstad och idag finns fiskarna Rödstrimma och Clarias i delikatessbutiker och hos Ica och Coop runt om i landet. Under 2018 producerades ca. 36 ton Gårdsfisk och efterfrågan är enorm. Läs mer om Gårdsfisk här

Korta fakta om Trägårdh:

Trägårdh Advokatbyrå har kontor i Malmö och i Lund.
Byråns specialistområden är bolagsrätt, företagstransaktioner, arbetsrätt, fastighetsrätt, tvistelösning samt insolvensrätt.