Konkursförvaltningen vid Trägårdh bjuder nu ut Eightmood AB:s rörelse till försäljning genom anbudsförfarande.

Eightmood har bedrivit verksamhet i form av design, utveckling och distribution av heminredning och livsstilsprodukter till den internationella och nationella marknaden via ett stort antal återförsäljare. Verksamhetens huvudkontor finns i Malmö, och lager hålls i Skurup och Ystad. Försäljning har främst skett genom bolagets eget säljteam och en egenägd digital B2B-plattform. Försäljning har även skett via agenter och kommissionärer i Sverige och i utlandet.

Verksamheten har sysselsatt ett trettiotal anställda och omsatte omkring 100 mkr under vardera verksamhetsåren 2018 och 2019. Under perioden januari till mars 2020 omsatte verksamheten ca 23 mkr. Bolagets fysiska tillgångar utgörs av ett omfattande lager till ett bokfört värde om ca 30 mkr, samt maskiner och inventarier. Även immateriella tillgångar finns, bland annat i form av design- och mönsterkatalog.

Eightmood AB:s rörelsen och egendomen bjuds härmed ut till försäljning och prospekt finns tillgängligt här.

Sista dag för anbud är den 20 maj 2020. Frågor kring anbudsförfarandet eller konkursen i allmänhet kan ställas till konkursförvaltare Ola Sellert, advokat Robert Gerdin eller bitr. juristen Kornelia Ramsten.

Korta fakta om Trägårdh

Trägårdh Advokatbyrå har kontor i Malmö och i Lund.
Byråns specialistområden är bolagsrätt, företagstransaktioner, arbetsrätt, fastighetsrätt, tvistelösning samt insolvensrätt.