Om oss

Juridisk spetskompetens med ett helhetsperspektiv

Affärsjurister

Om oss

Vi på Trägårdh Advokatbyrå erbjuder trygg, strategisk och resultatorienterad affärsjuridisk rådgivning. Vi har valt att fokusera vår verksamhet på några av de viktigaste affärsjuridiska områdena och våra affärsjurister kan därmed erbjuda högkvalitativ juridisk spetskompetens.

Flertalet av våra affärsjurister är både advokater och civilekonomer med bakgrund inom en rad olika branscher som företagsledare och affärsutvecklare. Med denna kompetens och erfarenhet kan vi addera mervärden i form av ekonomiska och affärsmässiga perspektiv till våra klienter. Vårt helhetsperspektiv gör oss på Trägårdh Advokatbyrå till en strategiskt effektiv affärsjuridisk partner för såväl små lokala företag som stora globala företag.

Etablerade i Skåne

Trägårdh Advokatbyrå är etablerad i Skåne, en region som sjuder av utveckling och optimism och som i dag tillhör Nordens största arbetsmarknadsregion. Det är i detta nav vi verkar och vill utvecklas. Det är här vi har vårt starkaste nätverk. Vi vet vem som är vem och vem som gör vad. Till följd av vårt engagemang i regionen kan vi erbjuda strategisk rådgivning till våra klienter på vår kärnmarknad.

I övrigt känner vi inga gränser. Vi har klienter över hela Sverige och samarbetspartners över hela Europa, men är helt fristående och oberoende av globala nätverk.

Vår historia

Trägårdh Advokatbyrå har sitt ursprung i Malmö och tidigt 1980-tal, då Advokaterna Trägårdh & Trägårdh grundades av Carl Gustaf och Ulla Trägårdh. Byrån låg vid Lilla Torg och fusionerades 1988 med en av landets äldsta och mest kända advokatbyråer, Dr Philip Lemans Advokatbyrå i Göteborg.

Två år senare genomfördes ytterligare en fusion med Lagerlöf Advokatbyrå i Stockholm vilket resulterade i Lagerlöf & Leman Advokatbyrå, vid den tiden Sveriges största byrå.

Under 1990-talet startade en internationaliseringsprocess genom bildandet av Alliance of European Lawyers, där Lagerlöf & Leman Advokatbyrå ingick.

Efter en tid anslöt sig den engelska advokatbyrån Linklaters & Paines, vilket 2001 resulterade i en fusion under namnet Linklaters och en av världens största affärsjuridiska byråer.

Officiellt Trägårdh Advokatbyrå sedan 2010

Med sitt ursprung i Linklaters affärsområden fastighetstransaktioner och obeståndsrätt bildades 2003 Trägårdh & Falkenborn Advokatbyrå med kontor i Stockholm och Malmö. Några år senare anslöt sig Ola Sellert, koncernchef för Ackordscentralen i Sverige, till byrån. Från och med 2010 drivs verksamheten under varumärket Trägårdh Advokatbyrå.

Den 1 januari 2017 var en viktig milstolpe i utvecklingen då Advokatfirman Glimstedt i Lund införlivas i Trägårdh Advokatbyrå. Byrån fördubblade därigenom sin personalstyrka. Ola Sellert och Patrik Kalman från Trägårdh Advokatbyrå i Malmö bildade därvid ny ägargrupp tillsammans med Charlotte Andersson och Martin Gynnerstedt från Advokatfirman Glimstedt i Lund. Därefter har ytterligare partners tillkommit som driver utvecklingen av Trägårdh Advokatbyrå framåt för att stärka dess marknadsposition, främst i södra Sverige och Öresundsregionen.

Med den extensiva erfarenhet och kompetens som finns hos Trägårdh Advokatbyrås medarbetare och konsulter, bygger och förädlar vi en stark, oberoende affärsjuridisk partner med platt organisation, korta beslutsvägar och hög servicekvalitet.

Välkommen till Trägårdh Advokatbyrå!